المدينة : الرباطعدد المساهمات : 189معدل النشاط : 382تاريخ التسجيل : 26/08/2010العمر : 44الموقع : dawawin.forum.st
موضوع: (1)..الجمبري بالزيت والليمون: السبت 25 سبتمبر - 17:59
1)..الجمبري بالزيت والليمون: -جمبري حجم كبير مقشر ومنظف -للتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون) -ملعقتين زيت ...... -قومي بحشو شق الجمبري بالتتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه
-ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...
(2)كفته الجمبري: -جمبري حجم صغير -دقيق أرز حسب كميه الجمبري -بصله متوسطه+4فصوص ثوم -بقدونس وشبت -ملح وفلفل وكمون .........
-في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات -بمدق اللحم أو في الهون..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وده علشان يتماسك مع خليط الدقيق) -في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه
- امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر
-وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه (ونتيجتها بالصوره)..أو تسلق في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر فالزيت..وانا أفضل الطريقه الاولي
(3)كفته الجمبري بالصلصه -يؤخذ مقدار من الكفته المقليه -عصير طماطم -3فصوص ثوم -ملح وبهارات .......... -في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت -ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي - ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه وتقدم بهذا الشكل -أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن ....انا اسفه الطريقه دي صورتها مش موجوده
(4)الجمبري المشوي 1: -المقادير موضحه بالصوره وطريقه العمل أيضا
(5)الجمبري المشوي2: -جمبري متوسط الحجم -مياه للتمليح عباره عن (ملح +ليمون+شطه+2ك مياه) .......... -علي صاج ساخن يشوي الجمبري علي نار متوسطه -بعد النضج يتم مباشره اضافه الجمبري لمياه التمليح -يترك حتي يمتص الملح ثم ينشل
(6)الجمبري المسلوق: -جمبري حجم كبير -طماطم حلقات -فلفل رومي حلقات -بصل حلقات -فلفل وكمون وملح ......... تخلط المكونات وتوضع في اناء مغطي علي النار حتي النضج
(7)شوربه الجمبري: -جمبري حجم وسط أوكبير (منظف بالطبع ولكن استخدمي نصف الكميه مقشره والنصف الاخر بالقشره -2كابوريا منظفه ومقطعه -نص كوب لبن -مستكه -ملح وفلفل ......... -في اناء الطهي ضعي ملعقه زيت +المستكه -ضيفي لهم الجمبري والكابوريا والملح والفلفل+2ك ماء -اتركيه حتي يغلي ويدخل في النضج ثم ضيفي اللبن وأرفعيه من علي النار.
(8)الجمبري الصياديه بالارز: -جمبري وسط أو صغير -بصله متوسطه -أرز مصري مغسول -شبت أو بقدونس -حبه فلفل رومي أحمر مقطعه صغيرا -ملح فلفل كمون .......... -حمري البصله فالزيت حتي تصل للون البني -ضيفي الجمبري والملح والبهارات والفلفل الاحمر وقلبي -ضيفي الارز المغسول +الماء -بعد النضج وقبل التقديم قومي بفرم البقدونس أو الكسبره وأخلطيه مع الارز جيدا
...علي فكره هو مش غامق أوي كده..ده من الاضاءه
(9)طاجن الجمبري في الفرن: -جمبري حجم صغير -بصله مفرومه -عصير طماطم -بقدونس مفروم -ملح وفلفل وكمون .......... -حمري البصله حتي يصبح لونها ذهبي -أضيفي عصير الطماطم حتي يغلي -ضيفي الجمبري والبهارات والبقدونس مع التقليب -أتركيه علي نار هادئه ..ثم أدخليه الفرن
(10)الملــــــوخيه بالجمبري: -عصير طماطم -ملوخيه خضراء مخروطه طبعا -جمبري حجم صغير -ثوم مفروم +كسبره ناشفه -2م زيت ...... -في الحله ضعي الزيت + الجمبري+عصير الطماطم وأتركيه يغلي حتي يصل للقوام المطلوب -ضيفي الملوخيه مع التقليب لمده دقائق ثم ارفعيه من علي النار -في الزيت حمري الكسبره +الثوم ثم ضيفيها للملوخيه مع تغطيه الاناء جيدا
كيفية تحضير شوارما بانفسنا بدون مساعدة احد , الطريقة هنا
المقادير : كيلو لحم مدهنة بدون عظم (هبرة) / 3 ملاعق كبيرة خل / ملح / فلفل اسود / بهارات / قرفة ( ملعقة صغيرة من كل صنف )
والان طريقة الاعداد لذلك ...
* ننظف قطعة اللحم ونغسلها .. * نضعها في قسم التجليد مدة 3-6 ساعات ( حتى يكون تقطيعها اسهل ) ... * توضع مقلاة واسعة على نار متوسطة حتى تسخن جيدا ( انا افضل استخدام التيفال ) * في هذه الاثناء يقطع اللحم المتجمد بسكين حادة الى شرائح رقيقة ( هي بتطلع رقيقة غصب طيب لان اللحم جامد والسكينة تقطع اطرافه ...) * تصف رقائق اللحم في المقلاة السخنة حسب اتساعها .. * يرش فوقها نصف كمية التوابل ... * وعندما يبدأ الدهن بالذوبان تقلب الشرائح بملعقة خشبية مسطحة ...
* يضاف عصير الليمون و الخل فوق اللحم ... * ترش بقية التوابل فوق الشرائح و تترك على النار حتى تنضج ... * يحمى صاج او تاوه حتى يصل الى درجة متوسطة يسكب 1/2 ملعقة زيت عافية عليها ثم توضع الدائرة الخبز وتحرك بحيث يصل الزيت الى جميع اطرافها ... اثناء ذلك ترق الكرة الثانية ... تقلب الخبزة لليتحمر وجهها الاخر ...ننتظر ثواني ثم نرفعها ونضع الدائرة الاخرى ...... وهكذا خلصنا الخبز ... نلفه في كيس بلاستك حتى لا يجف ...
وضع الخلطة :
* بقدونس مفروم , بصل شرائح رقيقة ومقلب في سماق ( انتبهوا للسماق لا يكون خشن الطحن لانه يخرب الشغل كله )
* طحينية او ( طرطور ) وهو يتكون من: كوب شاي طحينية + عصير ليمون الكمية حسب الذوق ( 2- 4 ملعقة كبيرة ) + ثوم مهروس الكمية حسب الذوق ( من فص الى فصين ) + ملح + 1ملعقة كبيرة زيت زيتون + زبادي تقريبا كوب شاي الى كوب ونص ....يمزج اولا الثوم مع الملح حتى يذوب تقريبا ثم يضاف اليه الطحينية و الليمون ويمزج جيدا ...نلاحظ ان المزيج مع الخلط يقسى ويتماسك يضاف الزبادي تدريجيا ... ملعقة ملعقة ... ويخلط بعد كل ملعقة جيدا...لانه لو اضيف دفعة واحد فان الخليط يتكتل ...يضاف زيت الزيون في النهاية )